Manueel Therapie

Wat is Orthopedische Manuele Therapie (OMT)?

De Orthopedisch Manueel Therapeut is een specialist op het gebied van diagnostiek bij behandeling van stoornissen van het bewegingsapparaat.

“Orthopedische Manuele Therapie is een vorm van onderzoek en behandeling dat functiestoornissen van gewrichten waarbij, na analyse van het individuele bewegingsapparaat, getracht wordt door het uitvoeren van specifieke mobilisaties en manipulaties aan botstukken, veranderde gewrichtsfuncties in de gewrichten van alle bewegingsketens van het menselijk lichaam te optimaliseren".

Bij een Orthopedisch Manueel Therapeut kunt u terecht voor de behandeling van veel verschillende klachten. OMT is met name geschikt voor het behandelen van klachten die behalve pijn, samen gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten. Het effect van manuele therapie merkt u doorgaans direct, uw houding en de functie van uw gewrichten voelen duidelijk beter aan en het bewegen gaat u makkelijker af.

U kunt terecht bij onze Orthopedisch Manueel Therapeut wanneer u last heeft van een of meerdere van onderstaande klachten:

- Nekklachten                 
- Bekkenklachten                        
- Polsklachten  
- Hoofdpijn                                      
- Rugklachten                                 
- RSI
- Schouderklachten                      
- Heupklachten                              
- Knieklachten
- Elleboogklachten                       
- Artrose                                           
- Verstuikingen

Maar met name bij onderstaande klachten kan onze Orthopedisch Manueel Therapeut iets extra’s voor u betekenen ten opzichte van de reguliere fysiotherapie: 

- Wanneer u hoofd- en nekpijn heeft die gepaard gaan met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom.
- Bij nek- en schouderklachten waarbij u uitstraling heeft tot in de armen.
- Bij klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn.
- Lage rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen.
- Bij bepaalde vormen van duizeligheid waar u met name last van krijgt wanneer u uw nek beweegt.

Behandeling

Het is niet nodig de huisarts of specialist te raadplegen voorafgaande aan een Orthopedisch Manueel Therapeutisch consult. Het Orthopedisch Manueel Therapeutisch onderzoek bestaat uit een oriënterend gesprek en een uitgebreid lichamelijk onderzoek.
Het doel hiervan is om de functiestoornissen, waaruit de klachten zijn ontstaan, c.q. de klachten die het gevolg zijn van functiestoornissen, te analyseren. Indien na onderzoek blijkt dat behandeling zinvol is, wordt in overleg met de patiënt het behandelplan vastgesteld.

Vergoedingen

Behandelingen door Orthopedisch Manueel Therapeuten worden door de meeste verzekeraars volledig vergoed. U heeft geen verwijzing nodig van de huisarts. Wel moet u even in uw eigen polis nakijken of u een aanvullende verzekering nodig heeft.

Ook mensen uit bijvoorbeeld Zetten, Andelst, Kesteren, Lienden, Ochten of andere omliggende plaatsen zijn van harte welkom voor manueel therapie bij Fysiotherapie van Leeuwen.

facebook instagram

Dr. G. van Empelstraat 9
4043 LZ Opheusden
Tel. (0488) 44 25 50


Dalwagen 12
6669 CC Dodewaard
Tel. (0488) 41 12 85