Fitness

Fitness is een methode om uw fitheid, gezondheid, conditie te verbeteren en/of te onderhouden. Dit kan door bij ons middel van krachttraining en cardiovasculaire training. Maar niet alleen beweging kan u helpen om uw gezondheid te bevorderen, wat te denken van een stukje begeleiding m.b.t. het eetpatroon?

Krachttraining

Krachttraining is mogelijk met de vaste apparatuur, maar ook met de losse gewichten (dumbbells tot 32 kg. en halter + schijven tot 180 kg.) die in de oefenzaal staan. Voordeel van losse gewichten is dat er naast kracht ook een stukje coördinatie en stabiliteit wordt getraind.

Krachttraining is een uitstekende manier om:

- uw spieren te versterken
- fitter te worden
- af te vallen/verhoging van de ruststofwisseling

De ruststofwisseling bepaalt namelijk gemiddeld 65% van het dagelijks energieverbruik. Wanneer de spiermassa toeneemt gaat de ruststofwisseling omhoog en wordt de ververbrandende capaciteit van het lichaam verhoogt.

Kinesis

Kinesis is een nieuw trainingsmiddel dat bekend staat om z'n oneindig aantal bewegingsmogelijkheden. De trainingsmethode werkt efficiënt door de spieren tijdens elke beweging te stabiliseren, maar ook door het vermogen om vrij te bewegen langs een volledig bewegingsbereik waarin balans, flexibiliteit en kracht worden verbeterd. Klik hier voor een kleine demonstratie.

Cardiovasculaire training (cardio training)


Cardiovasculaire trainingen hebben betrekking op het trainen van hart en bloedvaten. Dit kan je trainen door lopen, fietsen, roeien, crossen en steppen. Een cardio training is een perfecte manier om energie te verbranden en/of conditie op te bouwen. In combinatie met krachttraining is het een perfecte workout.facebook instagram

Dr. G. van Empelstraat 9
4043 LZ Opheusden
Tel. (0488) 44 25 50


Dalwagen 12
6669 CC Dodewaard
Tel. (0488) 41 12 85